7-8, 14-15, 21-22 sept.

Annie van Gemert en beeldhouwgroep Joep Vrenken

Sociaal-documentair fotograaf Annie van Gemert (Vught, 1958) portretteerde tussen 2015 en 2018 een groot aantal jonge en oudere generaties boeren en tuinders in Limburg, mét hun tradities en innovaties. Ze wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van deze leveranciers van ons dagelijks brood.         

De foto’s tonen  bloeiende agrarische ondernemingen, groot  en innovatief, maar ook traditionele boerenbedrijven die moeten  vechten voor hun bestaan. De foto’s tonen boeren familieportretten verschillende oogsten en de verzorging van dieren op de boerderij. Het boerenleven in de context van de landschappelijke omgeving. Annie exposeert normaal gesproken alleen op uitnodiging in musea en de grotere galerieën.

Joep Vrenken, beeldhouwer uit Moergestel, weet zijn passie voor steen opmerkelijk goed over te brengen op zijn gemotiveerde cursisten. Stuk voor stuk leveren zij intussen werk van zeer hoog niveau waarin scheppingspijn, emotie en levensdrang in zowel vorm als huid om aandacht strijden.

FOTO'S EN BEELDEN from Hans van Brunschot on Vimeo.