CONSTANTIJN MOLENKAMP ED MUTSAERS JAN HABRAKEN HANS VAN BRUNSCHOT

13 - 28 NOVEMBER 2020

Constantijn Molenkamp laat met zijn olieverfschilderijen de liefde voor de natuur zien. De zeeschappen visualiseren de relatie tussen land, lucht en zee. Onderwerpen worden geschilderd vanuit verschillend perspectief. Vanaf de tijd aan de kunstacademie is de zee de bron voor zijn werk, waarbij hij de balans zoekt en vindt tussen abstract en figuratief.

Door het gebruik van de transparante olieverf die in meerdere lagen op het doek aangebracht is, ontstaat bij de verandering van het licht ook steeds weer een ander beeld. De schilderijen geven een aanloop tot de verbeelding van de kijker.

Constantijn is in 1995 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en heeft ,sinds die tijd, vele exposities op zijn naam staan. Aankopen worden gedaan door bedrijven, overheid en particulieren in binnen-en buitenland.

Constantijn woont en werkt in Vught sinds 1998.

www.constantijnmolenkamp.com 

Hans van Brunschot bezocht na de middelbare school van 1965 tot 1971 de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Na deze opleiding en zijn diensttijd maakte hij naam als beeldhouwer van vele bronzen op straat en plein in het Brabantse land. Voor dit veelal figuratieve werk in opdracht zocht hij compensatie in abstract schilderwerk waarbij emotie de basis vormt en gevoel en beleving van het moment alle ruimte krijgen.

Na een periode van vijf jaar, waarin het filmwerk hem volledig in beslag nam, pakte Hans de draad weer op. De atelierezel uit de nalatenschap van Jan Dijker inspireerde hem ook dit keer weer tot het zoeken van nieuwe wegen. Het lijkt er op dat hij die gevonden heeft…

Fotokunstenaar Ed Mutsaers (beeldvanger) heeft een fascinerende kijk op de wereld om ons heen.
Hij portretteert zijn onderwerpen vanuit een verrassend perspectief en plaatst ze in een filmische sfeer.
Met een niet aflatend oog voor detail, creƫert hij sfeervolle en verhalende beelden die je letterlijk uitnodigen naar binnen te gaan.